Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2010

6 Θέσεις για τον νέο Δήμο Αγρινίου:


6 θέσεις  για τον νέο Δήμο Αγρινίου:

- Αξιοποίηση χώρων πρασίνου-δημιουργία νέων:
-Μικρές παρεμβάσεις-αναπλάσεις  σε κεντρικά σημεία, όπως κατασκευή μονοπατιών στο δασύλλιο του Αγίου Χριστοφόρου, την κατασκευή ποδηλατοδρόμου στο Πάρκο κ.α.
     -Το πράσινο οφείλει να γίνει ένας τρόπος ζωής.

  Ανάδειξη της Μεσοπολεμικής ιστορίας της πόλης μας:
-Ολοκλήρωση ανάπλασης παλαιάς Λαχαναγοράς
-Καπναποθήκες Παπαπέτρου: Να μετατραπούν σε ένα σύγχρονο «Πολυμουσείο»-εκθεσιακό κέντρο, στα πρότυπα βιομηχανικών κτιρίων που αξιοποιήθηκαν σε άλλα μέρη της Ελλάδας και να αποτελέσει αστικό σύμβολο του Αγρινίου
-Στόχος να στεγάσει επιτέλους το πολυπόθητο Μουσείο Καπνού
-Το ιστορικό-πολιτιστικό προφίλ της πόλης γεννήθηκε στα χρόνια του καπνού και της εργατιάς και αυτό πρέπει να αναδειχθεί.

- Οδική σύνδεση φυσικών ομορφιών και ιστορικών μνημείων του ενιαίου δήμου και παράλληλη ανάπλαση τους:
Διευρυμένος Δήμος Αγρινίου: Είναι ο Δήμος των 6 λιμνών ( φυσικών και τεχνητών), των ορεινών όγκων ( Αράκυνθος, Παναιτωλικό όρος)
-Ιστορικά μνημεία:  ( ενδεικτικά) όπως το μισοβυθισμένο εκκλησάκι της Αγίας Τριάδας Μαύρικα, το κάστρο στο Αγγελόκαστρο  κ.α. πρέπει να αποκτήσουν οδική πρόσβαση.
-Λίμνες: Να μπει σε διαδικασία υλοποίησης η  Παρατριχώνια Οδός, να γίνουν δρόμοι προς τις όχθες της λίμνης Καστρακίου-Κρεμαστών- Λυσιμαχίας, αλλά και στις όχθες του ποταμού Ζέρβα. Αξιοποίηση των υπαρχουσών εγκαταστάσεων στη Λίμνη Στράτου.
Δημιουργία νέων χώρων αναψυχής:
Δεντροφυτεύσεις, προκάτ κατασκευές, παρατηρητήρια, ξύλινες εξέδρες και άλλες υποδομές για αθλητικές δραστηριότητες.
-Η τόνωση της τοπικής μας οικονομίας περνά μέσα από την αξιοποίηση της φυσικής και ιστορικής κληρονομιάς.
- Το Πανεπιστήμιο να γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της πόλης μας:
 -Συνεργασία της δημοτικής αρχής σε όλα τα επίπεδα, ακόμα και στην αξιοποίηση φυσικών-ιστορικών ομορφιών, μιας και τα τμήματα του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας άπτονται του αντικειμένου. Ενδεικτικά:
 -Δημιουργία Φυσικού Πάρκου με τα άγρια άλογα του Πεταλά ή Περιβαλλοντικού Πάρκου στη λίμνη Τριχωνίδα. Τέτοιες παρεμβάσεις  θα μπορούσαν να γίνει με την επιστημονική συμβολή του Πανεπιστημίου.
- Το Πανεπιστήμιο δεν μπορεί να είναι μια αυτόνομη νησίδα, αποκομμένη από τη ζωή του τόπου μας, αλλά αναπόσπαστο κομμάτι του και να αποτελέσει θετική διαφήμιση για το Αγρίνιο σε πανελλήνιο επίπεδο.

Ενίσχυση της αγροτικής οικονομίας
-Διοργάνωση εκθέσεων- υπαίθριων αγορών με τη μορφή Φεστιβάλ που γίνονται σε άλλες πόλεις και στο εξωτερικό.
-Προώθηση τοπικών προϊόντων, όπως μέλι, λάδι, κρασί, τσίπουρο. Το Αγρινιώτικο προϊόν μπορεί να αποτελέσει έναν νέο τρόπο ζωής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου