Βιογραφικό σημείωμα


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Δρ. Ηλίας ( Λίνος) Υφαντής

Ο Ηλίας (Λίνος) Υφαντής είναι  φιλόλογος, εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Διδάκτωρ του τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Πατρών με έδρα το Αγρίνιο (το οποίο μετεξελίχθηκε σε Ιστορίας και Αρχαιολογίας).  Το 2003 πήρε πτυχίο στο τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής, Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ και το 2008 ολοκλήρωσε επιτυχώς τις μεταπτυχιακές σπουδές στην Συστηματική Φιλοσοφία.  Επιπλέον το 2014 πραγματοποίησε δεύτερες προπτυχιακές σπουδές στο Τμήμα Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Πατρών (έδρα Αγρίνιο).

Γεννήθηκε το 1979 στο Αγρίνιο. Υπηρετεί ως Διευθυντής στο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Μεσολογγίου από το 2019 και εργάζεται στη Δημόσια Εκπαίδευση από το 2006, μετά την επιτυχία του στο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

 Έχει συνεργαστεί: α) με το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (ΙΔΕΚΕ) ως εκπαιδευτής στο πρόγραμμα «Ελληνικά ως Δεύτερη Ξένη Γλώσσα για Μετανάστες, Παλλινοστούντες» και β) με το Ι.Ε.Π.  ως μετασχολιαστής ψηφιακών αντικειμένων στο Πανελλήνιο Ψηφιακό́ Αποθετήριο Μαθησιακών Αντικειμένων «Φωτό́δεντρο».

Συμμετείχε, επίσης, στις ομάδες εργασίας του ΙΕΠ για την αναπροσαρμογή του πλαισίου της λειτουργίας των Τάξεων Υποδοχής για Πρόσφυγες στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. 

Από το 2009 συμμετέχει  ως εισηγητής σε επιστημονικά συνέδρια με αντίστοιχες δημοσιεύσεις στα Πρακτικά τους με  θεματικές που άπτονται της τοπικής ιστορίας, της λογοτεχνίας και της χρήσης ΤΠΕ στην Εκπαίδευση. Έχει συγγράψει, ακόμη, τον Τουριστικό Οδηγό Αιτωλοακαρνανίας» ενώ υπό έκδοση βρίσκονται δύο ακόμα βιβλία του,:

«Α. Δελμούζος: Η μέση οδός και ο πόλεμος των Άκρων»,

«Πλατείες και κεντρικοί δρόμοι: Η διαχείριση της μνήμης των Ελληνικών πόλεων της Ηπειρωτικής και Νησιωτικής Ελλάδας».

 Επίσης συνεπιμελήθηκε τον συλλογικό τόμο «Η επανάσταση του 1821 στο χώρο της Δυτικής Στερεάς Ελλάδας»

Υπήρξε Αντιπρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής στο Πανελλήνιο Συνέδριο «Η λογοτεχνία του Μεσοπολέμου στο χώρο της Δυτικής Ελλάδας, Αγρίνιο  2018», καθώς και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής στο Πανελλήνιο Συνέδριο “Ειδική Αγωγή και Φιλολογικά μαθήματα. Θεωρία και Πρακτικές” που πραγματοποιήθηκε εξ αποστάσεως τον Σεπτέμβρη του 2020.

 Εργάζεται, επίσης, ως Επιμορφωτής Β΄ Επιπέδου Εκπαιδευτικών Δημόσιας Εκπαίδευσης, Ειδικότητας Φιλολόγων στις Τεχνολογίας Πληροφοριών Επικοινωνίας (ΤΠΕ). Από τον Σεπτέμβριο του 2020 διδάσκει στα ΔΙΕΚ Αγρινίου.

Είναι Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Αιτωλοακαρνανίας, μέλος του ΔΣ της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αγρινίου με αντικείμενο τις δράσεις του Δήμου στον Πολιτισμό. Έχει εκλεγεί δύο (2) φορές στο τοπικό συνδικαλιστικό όργανο των καθηγητών (Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας).

Έχει διατελέσει μέλος της Επιτροπής Ονοματοθεσίας Οδών και Πλατειών του Δήμου Αγρινίου, μέλος στο ΔΣ της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου και  της Αστρονομικής - Αστροφυσικής Εταιρείας Δυτικής Ελλάδος. Είναι επίσης  συνιδρυτής του blog agrinionews.gr το οποίο αργότερα μετεξελίχθηκε σε μία από τις πιο σημαντικές ενημερωτικές ιστοσελίδες της Δυτικής Ελλάδας. Αρθρογραφεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

Ζει στο Αγρίνιο και είναι πατέρας ενός παιδιού. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Προς έκδοση η διδακτορική διατριβή "Αγρίνιο: Νέες μορφές αστικού χώρου και οι αναπαραστάσεις τους.1900-1980.

Η επανάσταση του 1821 στο χώρο της Δυτικής Στερεάς Ελλάδας (συνεπιμέλεια τόμου)